Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Pas på dine øjne. Det er en sætning, en mor kunne finde på at ytre. Det minder lidt om den gamle røverhistorie med, at man får firkantede øjne af at se fjernsyn. Ingen har nogensinde fået firkantede øjne af at kigge på diverse skærme på forskellige devices – og heldigvis for det. I begyndelsen var der ikke stor viden om, hvordan disse mange skærme påvirkede både vores øjne og hjerne, men i takt med at der kommer flere og flere i vores hverdag, er der også blevet forsket mere i ovenstående for at undersøge, hvad vi bliver eksponeret for, og hvordan det kan have indvirkning på vores krop og sind.

Lige netop denne nye viden er også stærkt medvirkende til, at skærmbriller er blevet så populære, som de er. De reflekterer blåt lys fra, når man bærer dem og kigger på forskellige devices, der udsender blåt lys. Dette er blandt andet telefoner, tablets, tv, computere og meget andet. Alle disse enheder udsender blåt lys, som er skadeligt for dine øjne, hvis du kigger tilpas længe på belysningen. Årsagen er, at hjernen tror, det er normalt og naturligt lys, som får vores hjerne til at reagere og vågne op. Vi er på den måde lidt som undulater, som sover, når det bliver mørkt og vågner, når det bliver lyst.

Det er vært om aftenen og natten

Ligger du og scroller natten lang, kan du opleve, at du ikke bliver træt, fordi den blå belysning får din hjerne til at vågne op. Derfor er skærmbriller yderst velegnede til de sene timer, og når solen er ved at gå ned. Hermed kan du fortsat glo på dine mange skærme uden at vække din hjerne, der helt naturligvis burde blive træt. Du kan finde mere information om skærmbriller her, og du kan på samme side finde optikere over hele landet, der kan hjælpe dig med at finde de rette briller.