Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er du lige flyttet i ny bolig og skal have hængt lamper op i hele huset? Eller er du træt af din boligs nuværende belysning og vil gerne skifte den ud? Valg af belysning kan gøre så meget for et rum. Alt afhængig af hvilken lampe og pære, du vælger og hvilken placering, du giver lampen, vil det skabe forskellige stemninger i et rum. Men hvilken lampe skal du vælge, og hvad vil den gøre for dit hjem?

Gulvlampe

En gulvlampe er især god ved siden af din sofa eller din seng. Den er god de steder, hvor du ikke ønsker et skarpt ovenlys, men hellere vil have noget blødere, mere hyggelig belysning. En gulvlampe virker især et i et hjørne, hvis du går efter en hyggelig stemning.

Loftlampe

En loftlampe er højst sandsynlig nødvendigt i alle hjemmets rum. Dog er der forskel på, hvad den kan gøre for rummet alt afhængig af dens placering. En loftlampe i midten af rummet vil give dig den helt typiske form for belysning, som lyser nærmest hele rummet op. Hvis du derimod placerer den i hjørnet af rummet, vil det give mere hygge og dybde, da lyset ikke på samme måder spreder sig jævnt i hele rummet.

Lyskæder

En lyskæde kan være en ekstra form for belysning, hvis du virkelig vil gøre det hyggeligt og behageligt i et rum. En lyskæde langs et loftpanel på et soveværelse f.eks. vil for alvor skabe en hyggelig stemning.

Har du brug for hjælp til at montere dine lamper, kan du kontakte din lokale elektriker. Du kan f.eks. kontakte Midtjysk El Center i Ikast.

En god idé med lamper er at mikse dem. Sørg for at have lamper flere steder i et rum, så du kan tænde de forskellige alt efter behov og stemning.