Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Danmark er en udpræget kæledyrsnation. Mere end en tredjedel af de danske familier mindst ét kæledyr i hjemmet. Men hvad er det, der gør, at vi elsker hunde og katte? Nedenfor giver vi dig tre bud. 

Trygheden

Først og fremmest har både hunde og katte evne til at give os en følelse af tryghed i hjemmet. Hvis resten af familien er udenbys, er der næsten ikke noget bedre end at krølle sammen på sofaen med vores kæledyr. Mange hunderacer har dertil evnen til at vogte vores hjem og give os besked, hvis der kommer ubudne gæster. Og hvis du plejer dit kæledyr, vil dyret desuden betragte dig som en del af sin flok og derfor passe så godt på dig, som det overhovedet er i stand til. 

Det sociale

Danskerne er på nogle punkter et lettere indadvendt folkefærd. Typisk taler vi for eksempel ikke med fremmede, når vi bevæger os i offentligheden. Medmindre altså vi har et kæledyr med os. 

Når du går tur med din hund, oplever du sikkert gang på gang, hvor nemt det er at komme i kontakt med andre hundeejere. Og tilfældige møder er både sunde for dit eget sociale liv og for hundens generelle behov for socialisering. 

Det helbredsmæssige 

I modsætning til mennesker stiller kæledyr ingen komplicerede krav. Hvis du fodrer din hund eller kat, bruger tid med den og sørger for, at den har et sted at sove, vil den elske dig ubetinget. Hunde og katte har fantastiske instinkter, der for eksempel tillader dem at mærke det på dig og trøste dig, når du er trist, og måske derfor viser mange undersøgelser, at kæledyr blandt andet formindsker risikoen for angst, depression og stress. Folk, der har kæledyr, har desuden langt sjældnere problemer med blodtryk og kolesteroltal end folk uden kæledyr.

Wicki Oppendieck fik allerede i en tidlig alder øjnene op for de mange glæder, der følger med livet som kæledyrsejer. I dag forhandler hun et bredt udvalg af udstyr målrettet alle dem af os, der har hund eller kat.