Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et bæredygtigt liv handler ikke kun om at passe på miljøet. Det handler også om at passe på dig selv og dine medmennesker. Her får du 5 tips til, hvordan du kan leve et mere bæredygtigt liv.

1. Gå i bæredygtigt tøj

Tøjbranchen er en af de største klimaforurenere på verdensplan. Som forbruger kan man afhjælpe dette ved at købe mindre tøj og gå efter bæredygtigt tøj, når der skal nyt til garderoben. Går du efter et bæredygtigt materiale, når du køber tøj, så er bambus et materiale at kigge efter. Bambus vokser nemlig hurtigt og ikke kræver sprøjtemidler under dyrkningen. Derfor er bambus et godt valg, og du kan få alt lige fra bambus trusser til bambus t-shirts.

2. Pas på vandet

Vand er en af de vigtigste ressourcer, vi har. Sørg derfor for at spare på vandet, når du bruger det til madlavning, vask eller rengøring. Det er nemmere end du tror, og så er det godt for både dig og miljøet. Hvis du f.eks. tager kortere bade, og ikke lader vandet løbe under vask, kan du spare rigtig mange liter vand om året.

3. Spar på energien

Brug energien med omtanke og vær bevidst om, hvad der fylder i dit liv. Hop på cyklen i stedet for at tage bilen, når det er muligt. Overvej om du kan skrue ned for varmen, når du ikke er hjemme. Og sluk for lyset og apparaterne, når du forlader rummet. Derudover kan du undersøge, om du kan skifte din energikilde eller skifte til en anden el-leverandør, der kan give mere bæredygtig strøm.

4. Gør rent med naturlige rengøringsmidler

Dine rengøringsmidler har også en indvirkning på miljøet. Sørg derfor for at bruge naturlige rengøringsmidler så ofte som muligt. Det er både godt for miljøet og for din egen sundhed. Mange rengøringsmidler er fyldt med kemikalier, som bliver skyllet ud og dermed bliver med til at ødelægge vores grundvand. Du kan med fordel gå efter svanemærket, når du køber rengøringsmidler.

5. Brug mindre plast

Plastik er ikke godt for miljøet. Sørg derfor for at bruge mindre plast, når det er muligt. Brug genbrugsplast, køb varer i glas eller papir og undgå at bruge unødvendig emballage. Det kan f.eks. være en god idé købe genanvendelige silikonelåg til dine skåle i stedet for at bruge husholdningsfilm, når du skal dække madvarer til.

Konklusion

Det er ikke svært at leve et mere bæredygtigt liv, hvis du blot følger de 5 råd om at gå i bæredygtigt tøj, passe på vandet, spare på energien, gøre rent med naturlige rengøringsmidler og bruge mindre plast.