Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sæsonen for skiferier er ved at være over os, og det betyder at mange tusinde danskere inden for de kommende par måneder pakker bilen og kører sydpå eller nordpå med ski på taget og bagagerummet fyldt med skitøj. Vi har samlet et par app’s der kan være gode at have downloaded på telefonen, inden du kører af sted.

Spar penge på benzin

Kører man et par tusinde kilometer på sådan en tur, er det naturligvis dyrt i benzin, diesel eller hvad din bil nu kører på. For det første er det en god ide at lære at køre lidt økonomisk. Hvilket du kan læse mere om her. Du kan også hente apps som GasBuddy, GasGuru eller lignende. Her kan du følge med i priserne på benzin. Hvis du ikke kender den i forvejen, har FDM også lavet en app, hvor man kan se de laveste priser i en defineret omkreds.

Hold øje med trafikken og vejarbejde

Der findes en lang række apps, der holder øje med trafikken for dig. Dette er alt fra kødannelse på grund af uheld eller vejarbejde. En af disse apps hedder Waze, der både er navigation og som holder øje med tingene for dig, og det er blandt dem der er meget lettere at bruge og som fungerer bedst. Du kan du et stykke hen ad vejen også bare bruge Apples kort eller Google maps.

Underholdning

Det giver næsten sig selv, men god underholdning i form af musik som Spotify og lignende er essentielle til en lang køretur er vigtig. Husk at det kan være en god ude at downloade sangene, så man kan høre den i offline tilstand. Det er ikke alle steder at 3G/4G netværket er lige stærkt. Det samme gør sig gældende med videoindhold som på eksempelvis Netflix og Viaplay.

Andre gode råd inden i kører afsted

Udover disse ovenstående apps, der er gode at have med sig, er det en god ide lige at få tjekket bilen godt igennem inden i kører. Sørg for at der er godt fyldt op med alle motorolier og væsker, sørg for at dæktrykket er det rigtige og at der er rigeligt mønster på dækkene.