Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste af os har en smartphone, tablet eller lignende. Ofte har vi dem i lommen eller lige i nærheden. Dog er det ikke alle, der er klar over, at man gør den til et værdifuldt redskab i sit hjem. Der kommer hele tiden nye apps på markedet, og de seneste år er der kommet en del, der henvender sig til boligejere – og det bedste er, at mange af dem er gratis. Her får du en liste over de bedste apps til din bolig.

Bolius — Førstehjælp til dit hus

Det danske bolig og gør det selv-magasin, Bolius, har udviklet en praktisk app, der er kaldet Førstehjælp til dit hus. Den kan du bruge til at håndtere de problemer, du støder på som boligejer. Eksempelvis hvis dit vandrør sprænger, eller vandhanen lækker. Samtidig kan den hjælpe dig med at huske de ting, du skal vedligeholde i dit hus. Den har udover de forskellige manualer også en indbygget lommelygte, så du kan se, hvad du laver, uden at skulle forlade app’en. Den er på dansk, og du kan få den til både Android og iOS-enheder.

Hygrometer

Med et hygrometer kan man måle luftfugtigheden i et hus. Det kan være en god indikator for hvor sundt det er. Hvis et hus har meget fugt, er der større risiko for at der udvikles skimmelsvamp, hvilket du ikke ønsker (læs mere om hvorfor her). De apps er gode indikatorer, men helt præcise skal man nok ikke forvente de er.

Haveglæder

En app, der egner sig til både havemennesker og personer, der blot interesserer sig for have. Du finder en lang række artikler om de fleste aspekter af havelivet; hvilke planter kan gro i Danmark, praktisk råd til ’indretning’ af haven, viden om forskellige planter og sæsoner samt en masse andre, praktiske informationer. Den funger som en form for opslagsværk for havemennesker og alle andre, der interesser sig for haveliv. Fås til Android og iOS.

Vaterpas

Denne app fungerer som et vaterpas. Det er ikke alle, der har et liggende, og du har garanteret selv stået i en situation, hvor det kunne være praktisk at anvende et, men selvfølgelig ikke havde det ved hånden. Det kan være en stor hjælp at have i lommen altid – især hvis du af og til foretager forbedringer eller reperationer i dit hjem. App’en koster 7 kroner, og du kan kun få den i App Store til iOS-enheder. Vil du have den til Android, findes der adskillige andre versioner, der kan det samme.