Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En CISSP certificering er et fysisk bevis på, at du har de nødvendige kompetencer og den nødvendige erfaring inden for IT-sikkerhed. CISSP er en forkortelse for Certified Information Systems Security Professionel. CISSP er ikke bare hvilken som helst certificering inden for IT-sikkerhed, men en internationalt, anerkendt certificering, der er medvirkende til at vurdere, hvorvidt IT-professionelle har de nødvendige egenskaber til at beskæftige sig med organisationers IT-sikkerhed. I den sammenhæng kan det være relevant med en CISSP certificering til dine medarbejdere for at sikre, at de lever op til den udvikling, som der altid finder sted inden for IT.

Hvorfor er en CISSP certificering relevant?

I takt med den teknologiske udvikling er der kommet mere og mere fokus på IT og online løsninger. I og med at der er mere fokus på dette, er der også opstået et større behov og ansvar for at kunne beskæftige sig med IT og sikkerheden dertil. Når man er certificeret CISSP’er, har man redskaberne til at kunne være ansvarlig for sikkerheden inden for nogle bestemte områder som eksempelvis risikostyring, cloud computing, mobil sikkerhed og applikationssikkerhed. Dette er blot nogle af de områder, som er relevante i forhold til en øget IT-sikkerhed.

Det er derfor relevant for virksomheder og organisationer at have tilknyttet personer med en høj faglig viden om IT-sikkerhed. Først og fremmest for at kunne beskytte virksomheden eller organisation, men også fordi at teknologien er i en rivende udvikling, og man er nødt til at kunne følge med på området for at ikke at falde bagud.

Forudsætninger for CISSP certificering

Der er nogle konkrete forudsætninger for, at man kan få en CISSP certificering. Det kræver, at man har mindst fem års erfaring i minimum to af de følgende domæner:

  • Security and Risk Management
  • Asset Security
  • Security Engineering
  • Communications and Network Security
  • Identity and Access Management
  • Security Assessment and Testing
  • Security Operations
  • Software Developments Security

CISSP-kurset bliver afholdt af den internationale, anerkendte organisation (ISC)2, som er eksperter inden for IT-sikkerhed, og som forsøger at fremme IT-sikkerhed blandt virksomheder og organisationer rundt om i verden. Global Knowlegde er de eneste i Danmark, der kan levere CISSP-kurset.