Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
Hvis du har små børn, har du nok som de fleste andre forældre kæmpet med at få dine børn til at sove. For nogen forældre er det ikke noget stort problem, og deres små guldklumper kan sagtens sove 12 timer om natten uden at vågne op og er lette at putte hver aften. Inden du river håret ud af hovedet af ren frustration, er det dog vigtigt at pointere, at det er de færreste, der har det så let, og mange vil løbe ind i perioder, hvor det er en kamp af få barnet til at sove. Disse perioder kan forekommer på mange forskellige tidspunkter og flere gange.
Det kan være de kommer når barnet et helt lille, men det kan også være, at de først viser sig når barnet er et par år, og pludselig ikke længere vil sove, eller vågner op hurtigt efter putning. Der er forskellige ting man kan prøve. Det kan eksempelvis være at det er tid til at skifte tremmesengen uden med en juniorseng som disse, hvor der er lidt indbygget.
Lad teknologien hjælpe
En anden metode kan dog også være, at lade teknologien hjælpe dig på vej. Det kan være du allerede kender til begrebet med hvid støj, men hvis du ikke gør, så kan det være en god ide at følge med her.
Helt kort sagt – så er hvid støj lyd med jævn styrke og samme frekvens – hvilket også kan beskrives som en monoton lyd, men hvad er det så?
Hvid støj kan være alle mulige lyde eksempelvis bølgebrus, regn, knitrende ild, rindende vand, der alt sammen lyder afslappende for de fleste. Det kan dog også være lidt mere specielle lyde som en tørretromle, en opvaskemaskine, en barbarmaskine, en støvsuger på afstand eller noget helt femte. Fælles for de ting er dog, at det nok i de færreste tilfælde er noget du har på børneværelset.
Heldigvis kan du (naturligvis) få en app, der kan hjælpe. Der er lavet en hel del apps med disse lyde, prøv bare søge på hvid støj eller white noise i App store, Google Play eller hvor du nu finder dine apps. Støjen kan have en søvninducerende og søvnopretholdene effekt på spædbørn, men kan faktisk også have en effekt på større børn, hvor det dog ikke er lige så veldokumenteret.