Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vidste du, at din kontorstol kan have en stor indflydelse på din produktivitet? Det lyder måske fjollet, men det er rigtigt nok. Selvom man ikke tænker meget over det i hverdagen, er stolen en stor del af arbejdsdagen, når man arbejder på kontor.

Stolens komfort

Først og fremmest kan stolens komfort have en effekt. Har du en dårlig kontorstol, kan du komme til at opleve smerter i ryg, lænd, skuldre og nakke. Med tiden vil din krop, og dermed også din hjerne, begynde at associere disse smerter med arbejdet. Det er naturligt for hjernen at ville undgå unødige smerter, så din underbevidsthed vil sørge for, at du begynder at blive træt af dit arbejde, så du stopper med at sidde i den stol. Du skal ikke ofre din trivsel for en dårlig kontorstol; sørg for at din stol er god, blød, komfortabel og støttende, så du ikke oplever smerter overhovedet.

Stolens look

Stolens udseende har faktisk også noget at sige. Kontormøbler har bare et bestemt look, og det er der en rigtig god grund til. De møbler vi har i hjemmet er ikke noget, som vi associerer med arbejde. Arbejder du i en stol, der ikke ligner en stol, som der skal arbejdes i, kan det være sværere at koncentrere sig, fordi hjernen ikke forventer at arbejde i den type stol. Ligner din stol en reel kontorstol, bliver det meget nemmere at fokusere, fordi hjernen forventer arbejde af den siddeplads.

Din mentalitet

Som du kan se, kan din kontorstol have en overraskende stor effekt på din mentalitet, og dermed også din produktivitet. Med en god stol kan du booste både din trivsel og din fokus på arbejdspladsen; med en dårlig stol kan du gøre det modsatte. Du tilbringer mange timer i den stol; sørg for, at du har det godt imens.