Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange forhold forliser, fordi partnerne ikke giver hinanden nok opmærksomhed. Ikke just et problem, vores smartphones bidrager positivt til at løse. Det er der dog heldigvis råd for. Og her får du et par gode af slagsen, til hvordan du undgår, at mobiltelefonen ødelægger parforholdet.

Lige nu lever vi i en tid, hvor der altid er en distraktion i armslængde fra os. Vores telefon giver adgang til mails, nyheder, Facebook, Instagram og så videre. Vi keder os aldrig, og alligevel keder vi os hele tiden.

For nogle mennesker er telefonen nærmest en naturlig forlængelse af armen, og det kan da også fungere godt for nogle. Men hvis man tilsidesætter sine sociale relationer og især sit parforhold, skal man ikke regner med, at det varer for evigt. Det kan nemlig være rigtig skidt for de sociale relationer, hvis telefonen begynder at fylde for meget.

Telefonen tærer på de nærværet

Problemet, når man bruger sin telefon for meget, er, at den stjæler den tid og opmærksomhed, vi i stedet skulle have på at give hinanden. Det udgør en potentiel risiko for, at den tid, vi bruger på telefonen, munder ud i, at vi glider fra hinanden. I et parforhold har man behov for at opleve, at man hører sammen – at man føler, man er en del af hinandens liv. Og ikke blot ser med fra sidelinjen, imens partneren interagerer med andet eller andre på sin skærm.

Har man ikke øjeblikke, hvor eksempelvis mobiltelefonen ikke stjæler opmærksomheden, hvor man oplever samhørighed, kan man ende med at glide fra hinanden. Det kan udvikle sig til en negativ spiral, hvor man glider mere og mere væk fra hinanden, fordi det er lettere at forholde sig til sin mobiltelefon end til sin partner.

Føler du, at dig og din partner er ved at glide fra hinanden? Så kan du med fordel tage til parterapi i København. Det kan ende med at redde dit forhold, hvis der skulle være gået helt kage i det.tek